Székely Népviselet Napja


Dates and Hours:
Host:

Temesvári sugárút 6., Csikszereda, Romania, 530102

About

Székely Népviselet Napja

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes 2017 - ben  hagyományt teremtett, azáltal , hogy az Ezer Székely Leány Napját megelőző napon megtartotta a Székely Népviselet Napját.
Az idei, 2020-as sajátos helyzetben sem marad el az esemény, hiszen mindenki önállóan, biztonsággal tud csatlakozni a felhíváshoz.
Arra biztatunk tehát minden székely (és nem csak!) népviselettel rendelkezőt, hogy július 3-án pénteken, öltse magára viseletét vagy viseletének valamely darabját, induljon vagy maradjon otthon – ki-ki teendői szerint és találjon egy pillanatot, amelyet megoszt velünk és mindenkivel. Lényeg a felvett népviselet.

A Székely Népviselet Napján készült fényképeket július 3. éjfélig várjuk (A fényképen szereplő, szereplők nevével ellátva) a hargitaneptanc@gmail.com e-mail címre, illetve az Együttes Facebook oldalára privát üzenetként.  A fotókat megosztjuk az együttes Facebook oldalán: https://www.facebook.com/hargitaegyuttes/.

Kérjük, amennyiben teheti, Ön is népszerűsítse a Székely Népviselet Napját! Küldje el e levelünket ismerőseinek, és azoknak, akik érdeklődhetnek eseményünk iránt.

Helye, része, kötelessége van itt mindannak, ami nemzeti, ami jelkép, ami csendesen akár, de létünket és megmaradásunkat szolgálja. Itt, Székelyföldön, 100 évnyi távolságra, mély, belső kötődéssel a székely népviseletünkhöz.
Fotó: Gábos Albin