dráma 13 - Festivalul de teatru contemporan

Festival  |  Theatre

Dates and Hours:
Host:

Strada Tamási Áron 15, Odorheiu Secuiesc 535600

About

Prin organizarea festivalului Teatrul „Tomcsa Sándor” dorește să asigure spațiu și posibilitate pentru ca cele două culturi teatrale bogate în tradiții și inovații – teatrul contemporan românesc și cel maghiar – să se întâlnească și să se accentueze apartenența lor la un limbaj universal teatral, scopul fiind asigurarea locului și sprijinului pentru întâlnirea dramaturgiei contemporane române și maghiare.
Prin organizarea acestui eveniment putem acoperi o necesitate reală a spectatorilor din regiunea Odorheiu Secuiesc, dar și a unui public mai larg de teatru de a cunoaște tendințele inovatoare ale teatrului român și maghiar.
Structura programului este asemănătoare în fiecare an: spectacole în ambele limbi, masă rotundă, întâlniri cu publicul, lansări de carte şi expoziție. După spectacole de obicei au loc dezbateri cu participarea actorilor și regizorilor, unde publicul are ocazia să întrebe artiștii despre spectacol, sau în legătură cu procesul de creație al spectacolului tocmai vizionat. La aceste dezbateri au participat distincți oaspeți ai vieții teatrale din România și Ungaria, studenți ai Universității de Artă Teatrală din Târgu-Mureș și ai Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Teatru și Televiziune, actorii și publicul local.