Excursie din Harghita în Bucovina prin Parcul Național Călimani

Excursie din Harghita în Bucovina prin Parcul Național Călimani

Turisztikai program


Leírás

Plecăm din centrul mun.Toplita pe DN 15 unde un prim popas îl vom face la monumentul mausoleu de la Gura Secului unde își dorm somnul cel de veci 771 ostași români căzuți în Primul Razboi Mondial.

Ne continuăm ascensiunea pe drumul forestier Lomaș pe cursul apelor ce coboară din Munții Calimani – Lomas și Voevodeasa.
La intersecția drumurilor Lomas și Voevodeasa, un superb schit ce aparține de Mânăstirea Sf.Ilie Toplița se ridică semet printre falnicii brazi, un loc plăcut de popas unde poate fi vizitată mânăstirea cu hramul Tuturor Sfinților. Curtea interioară a schitului, lacul format prin acumularea apei, liniștea profundă va fi un bun răgaz de meditație.
Continuăm ascensiunea pe traseul din Dealul Alb traversând păduri și pășuni întinse, urcăm ușor, ușor spre golul alpin. Vom întâlni o floră și o faună bogată specifică pădurilor și pășunilor alpine și subalpine.
Intersecții de drumuri ce ne pot duce spre diferite locuri și localităti.
Ajungem ușor în golul alpin unde un prim popas îl putem face la stânile montane din zonă unde putem gusta produse tradiționale de la stână.
Urcăm ușor, ușor spre altitudinea de 2000 m cu puncte de interes major, Lacul Iezer din Călimani, punctul de belvedere și stația meteo situată la o altitudine de 2023 m
Munții Călimani sunt munți de origine vulcanică cei mai tineri și mai înalți din România. Vârfuri cum ar fi Rețitiș, Pietrosu, Negoiu Unguresc, Căliman Izvor, Călimanul Cerbului depășesc altitudinea de 2000 m.
De la stația meteo de pe vf.Rețitiș începem să coborâm spre fosta exploatație minieră din Munții Călimani.
Continuăm coborârea spre satele din Bucovina, Gura Haitii, Neagra Sarului, Comuna Panaci, Satul Dragoiasa și Glodu după care pe un drum anevoios trecem pasul Iuteș spre frumoasa localitate Bilbor zona de puritate in România cu bogate izvoare de apa minerala si zone de servire a mesei traditional. Servim masa la punctul gastronomic din nordul județului Harghita – CASA VLC. Această oprire constă în degustarea preparatelor tradiționale unde servim băuturi specifice zonei. Masa include platou tradițional și 2 feluri de mâncare plus desert.

 • Programul excursiei poate suferi modificări în funcție dorințele clientului, condițiile meteo sau situațiile neprevăzute.
 • Deplasările se fac cu autoturisme special echipate off-road.
 • Pe tot parcursul excursiei veți fi însoțiți de ghid și personal specializat.
Prețul programului: 350 RON/persoană

Program jellemzői

 • Szórakozás
 • Természet
 • Gasztronómia
 • Történelem
 • Off-road

Nyelv

 • Román

Idegenvezető

 • Carpathian Tourism

Régió

 • Gyergyószentmiklós és környéke

Photo Gallery

Hasonló helyek

Via Ferrata a Békás-szoros-Nagyhagymás Nemzeti Parkban

Mászás / Turisztikai program

Circuit ecoturistic Rastolită

Turisztikai program

Excursie La Stână

Turisztikai program

Wildlife Trip

Turisztikai program

One night in hiding place

Turisztikai program