Traseul Târnavei Mari

Zilele Județului Harghita  |  Film

Data și ora:
Gazdă:
facebook.com/kkozpont

Despre

Jakab Ervin: Traseul Târnavei Mari (2015) 52'30''
Narațiune în limba maghiară, subtitrare în limba română.
facebook.com/kkozpont

Despre film:
De-a lungul celor 221 de kilometri în care Târnava Mare străbate Ținutul Secuiesc, nu numai natura este bogată, dar și istoria. Documentarul încorporează și episoade de film artistic. Într-unul dintre acestea, spectatorul este dus într-o călătorie în timp prin Odorheiu Secuiesc al secolului XVI, iar în altul aflăm că o veche lege săsească ar putea fi și astăzi în vigoare.

Cu ocazia Zilelor Județului Harghita v-am pregătit o serie de proiecții online de filme documentare care prezintă valori naturale și culturale ale județului Harghita.
Cele 9 filme alese pentru prezentarea online sunt creații făcute între anii 2009-2016 și au în comun trei aspecte: sunt realizate de creatori din județul Harghita, au participat în una dintre programele de finanțare de filme documentare ale Centrului Cultural Județean Harghita inițiată pentru realizarea filmelor documentare în anii 2014 și 2015, respectiv sunt subtitrate în limba română.
Între aceste filme se află și două lucrări care au fost realizate în cadrul proiectului intitulat “Comunitatea romilor prin perspectiva artelor vizuale” inițiat de Centrul Cultural Județean Harghita în anul 2015 în cadrul programului Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european și este finanțat de Granturile SEE.