Tabara de bicicleta – “Călătorie în regatul apelor minerale!”

Tabara de bicicleta – “Călătorie în regatul apelor minerale!”


Házigazda:

Borsec 535300, Romania

Szervező:

Dátum és óra:

Leírás

Perioada: 3-9 iulie 2022
Varsta: 8-17 ani
Argument: In drumurile noastre prin tara am descoperit o zonă deosebit de frumoasă, pentru tabăra de bicicletă, aflată la interferența dintre Munților Giurgeului, Munții Bistriței și Călimani. Pe-un picior de plai pe-o gura de rai se află depresiunea Borsecului si a Bilborului. Este zona cu cele mai multe izvoare minerale de la noi din tara avand altitudinea  cuprinsa intre 850m si 1350m. Peisajul incadrat in aceste diferente mici si medii de altitudine, in care alterneaza pasunile alpine cu paduri de brad la trecerea dinspre Transilvania catre Bucovina, devine ideal pentru organizarea turelor de bicicleta. Splendoarea locului este data  si de natura pastrata mult mai bine decat in alte parti ale Romaniei, fiind o zona ferita de un turism excesiv  cu zone salbatice inca bine conservate. Tabara de la Borsec este o adevarata lectie despre natura pe doua roti pentru copii.

Obiective:
• Pe lângă descoperirea frumuseții aparte a zonei vom avea în fiecare zi o tură de bicicletă . Exemple ture din taberele realizate de noi in anii trecuti:
– Secu -Borsec
– Borsec-Sapte Izvoare-Capul Corbului
– Capul Corbului -Valea Bistricioarei-Bilbor
– Bilbor-Pasul Alunis-Gura Glodului-Dragoiasa-Paltinis
– Borsec – Secu- Capu Corbului
• Realizarea unei atmosfere de prietenie, armonizarea cu ceilalti participanti la tabara, lucru in echipa, incurajarea sau acordarea de ajutor cand se impune.
• Invatam sa pedalam corect (cadenta, reglarea bicicletei pentru a avea o pozitie corecta, stabilirea unui ritm in functie de puls).
• Invatam sa utilizam optim bicicleta: franare, schimbarea pinioanelor si a foilor, virare, deplasarea peste santuri sau obstacole, mici sarituri, echilibru in urcare si coborare.
•Invatam sa ne alimentam si sa ne hidratam corect incat sa avem resurse pentru traseu dar si dupa.
• Pregatirea turei: folosirea hartilor, determinarea distantelor si a diferentelor de nivel ce urmeaza a fi strabatute, verificarea vremii, orientare cu harta sau gps, pregatirea rucsacului pentru tura.
• Notiuni de siguranta in deplasarea pe bicicleta si  de deplasare in zone naturale protejate (ecologie, pastrarea linistii, protejarea locurilor prin care trecem, observarea mediului inconjurator si insusirea detaliilor folositoare).