Racine: Fedra


Data și ora:
Bilete:
15 RON
Gazdă:

Bulevardul Frăției 9, Gheorgheni 535500, Romania

Despre

Ce se întâmplă cu noi dacă ne trezim cu sentimentele noastre descoperite? - Dacă în pofida vulnerabilității noastre alegem să mărturisim tot ce ne frământă inima? Cel mai des, poate, ne este teamă să facem așa ceva. Suntem făcuți să ne temem de fragilitate, de acceptarea lucrurilor interzise, deși acestea țin de condiția noastră de om.

Fedra este femeia lui Teseu. Nevasta unuia dintre cei mari eroi ai mitologiei grecești. Femeie. Adică soție, om, ființă dotată cu sentimente într-un univers, în care cel mai des fetele sunt răpite și luate în călătorii romantice printre insulele mării. După ce flacăra s-a stins, ele sunt lăsate singure printre zidurile reci al unii palat regal în care amintirea iubirii sclipește doar în ochii unor mici răsaduri de eroi: băieți care nu și-au câștigat încă renume, dar în inimile lor este sădit modelul sorții de erou: viața tatălui, plină de aventuri și de fapte vitejești.

Această lume pare una calmă și echilibrată. Eroii curăță tărâmurile sălbatice de monștri, după care sunt așteptați în port de soțiile lor credincioase. Fedra, la fel ca ceilalți, iubește și ea. Însă nu pe Teseu, nu pe eroul care a răpit-o peste șapte mări: ea poartă în inimă chipul unui alt bărbat.

Putem oare să trăim cu vina unei iubiri interzise - ne întreabă, printr-un mit grecesc, preluat de o piesă clasică franceză, spectacolul Teatrului Figura Stúdió.

Alte sugestii

29 Oct
Rivalii
Teatru
Începe la 19:00  |  Casa de Cultură Toplita, Bulevardul Nicolae Bălcescu nr.14, Toplița 535700, România
23 Oct
Casă de dans
Dans
Începe la 17:00  |  Strada Orbán Balázs 12, Cristuru Secuiesc 535400, Románia
24 Oct
Concert Bigg Dimm a`Band
Concert
Începe la 18:00  |  Casa de Cultura Toplita, Bulevardul Nicolae Bălcescu nr.14, Toplița 535700, România
26 Oct
Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale (Odorheiu Secuiesc)
Târg
Începe la 08:00  |  Piaţa Márton Áron, Odorheiu Secuiesc 535600, Romania
Vezi mai multe evenimente