Pe urmele Sfântului Ladislau prin ținutul așezărilor săsești


Data și ora:
Gazdă:
Odorheiu Secuiesc 535600, Romania

Despre

Odorheiu Secuiesc, Casa de Cultură
Vernisaj: 8 octombrie 2020, de la ora 18:00
Expoziția poate fi vizitată până în data de 29 octombrie.

La invitația Parohiei romano-catolice din Mediaș, în perioada 25-28 aprilie 2018, au participat zece fotografi la tabăra fotografică organizată de Centrul Cultural Județean Harghita pentru a descoperi și a eterniza, după pașii Sfântului Ladislau, patrimoniul cultural din satele săsești.
Frescele din bisericile fortificate, evangelice din localitățile săsești ne confirmă existența cultului Sfântului Ladislau nu doar în Ținutul Secuiesc, dar și în alte teritorii ale regatului istoric al Ungariei, în ținutul așezărilor săseşti.
Tabăra de fotografie a Centrului Cultural Județean Harghita revine pentru a treia oară în această regiune, iar prin fotografii eternizează viața cotidiană, valorile etnografice și arhitecturale. Cu această ocazie se va acorda o atenție sporită patrimoniului cultural care se leagă de Sfântul Ladislau.

Fotografi expozanți: din Miercurea Ciuc – Szilárd Kis, Vajk István Szigeti, Rafael Török, Lehel Szőcs, din Lutița – Lóránt Fülöp, din Sfântu Gheorghe – László Kovács, din Odorheiu Secuiesc – Bálint Előd Erdély, Hunor Magyari, Attila Balázs. Conducătorul artistic al taberei a fost fotograful Gyula Ádám.

Organizatori: Centrul Cultural Județean Harghita, Consiliul Județean Harghita, Casa de Cultură Odorheiu Secuiesc