Gyergyószárhegyi Karácsonyváró a Hargita Együttessel


Data și ora:
Gazdă:
Gyergyószárhegy 537135, Románia

Despre

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Zeng a lélek, zeng a szó... című előadását mutatja be a Gyergyószárhegyi Karácsonyváró ünnepségen.

Helyszín: Gyegyószárhegyi Kultúrház-nagyterme.
Időpont/Dátum: December 18. péntek, 19.00 óra.

Az előadás ingyenesen megtekinthető de a közelgő ünnepekre való tekintettel, adománygyűjtés lesz. Az összegyűlt összegből az Egy cipős-doboznyi szeretet a legszebb ünnepre című kampányt támogatják!

A fellépés a Partnerség a Helyi Közösségekkel program keretén belül a Hargita Megyei Kulturális Központ - Hargita Megye Tanácsa, Gyergyószárhegy Önkormányzata, Gyergyószárhegyi Kultúrház, együttműködésével valósul meg.

A műsor olyan tájegységeket érint, amelyek mentén átkalauzolja a nézőt a történelmi Magyarországon, és ízelítőt nyújt a magyar néptánc-népdal örökségünk sokszínűségéből. Így születhet meg a szilágysági, tövisháti, bogdándi, búzai ritka, ördöngösfüzesi ritka, karikázó, sóvidéki, pálpataki és felcsíki táncok forgatagában az a pillanat, amikor a búcsúzás, a harc és a visszatérés beavatásait megélt ember már nem, mint test táncol, hanem mint lélek. Mert élni, táncolni, dalolni, igazán csak lélekből lehet. Így válik örökéletűvé.

A műsort szerkesztette: Szabó László

Koreográfusok: Antal Zsolt, Gábos Endre, Kelemen Szilveszter, Kósa Gabriella, Szabó László.

Zenei szerkesztő: Mihó Attila

Igazgató, művészeti vezető: András Mihály