Erdély-Bálint Előd: Drumul spre Maria

Zilele Județului Harghita  |  Expoziție

Despre

Expoziție foto 
Erdély-Bálint Előd: Drumul spre Maria

Expoziție de artă fotografică din fotografiile realizate de fotograful Erdély Bálint Előd, în anul 2017, care ne povestesc despre pelerinii ce au bătut călare drumul de la Zetea la Șumuleu. 
Au trecut mai mult de zece ani de la primul pelerinaj pe cai la Șumuleu organizat de enoriașii din Zetea cu ocazia Rusaliilor. Seria de fotografii ne înfățișează pelerinajul ecvestru, peripețiile, frumusețile și provocările cu care s-au confruntat pelerinii prin prezentarea conducătorului grupului și al fiului acestuia. 
Pelerinajul este prezentat prin instantanee din drumul parcurs până la Șumuleu de către un tată – Gergely Attila – și fiul lui. 
Șirul de fotografii oferă mesaje vizuale prin care privitorul se familiarizează cu modul de gândire al secuilor, totodată este inițiat și în relațiile din sânul familiei. Cât timp bărbații bat drumul greu, care-i pune la mari încercări, femeile se pregătesc de primirea lor. 
Dis-de-dimineață se fac pregătiri acasă. Se simte în aer responsabilitatea, provocarea și neliniștea premergătoare pelerinajului. Fiecare știe ce are de făcut…

Online: Facebook