Dichter Liebe - A költő szerelme


Data și ora:
Gazdă:

Csikszereda, Romania, 530100
Organizator:

Despre

RENDKÍVÜLI KAMARAEST
Jegyek ára: 20,00 lej

Előadók:
Szerekován János (Tenor ‒ Budapest)
Székely Attila (Zongora ‒ Berlin)

Műsoron/Program:

Robert Schumann: Dichterliebe / A költő szerelme

Franz Liszt: Zarándokévek / Ani de pelerinaj (szemelvények)

Franz Schubert: Die schöne Müllerin/A szép molnárlány (szemelvények)

Székely Attila zongoraművész és Szerekován János operaénekes Marosvásárhelyen születettek és a város Művészeti Líceumában kezdték zenei tanulmányaikat. Ma Berlinben és Budapesten élnek, de mindamellett, hogy rengeteg szerepet és fellépést vállalnak, fontosnak tartják visszatérni a szülőföldre, Székelyföldre, és visszahozni valamit abból a tudásból, amelyet pályafutásuk során tanultak, szereztek.

Szerekován János tenor, Marosvásárhely szülöttje. Tanulmányai befejezése után a helyi Filharmónia Kórusának volt a tagja, majd 2001-től a Magyar Rádió Énekkara következett. 2003-ban debütált az Állami Magyar Operában, ahol a mai napig is magánénekesként tevékenykedik. Repertoárjában a lírai karakterektől a buffo szerepekig minden megtalálható. Jelentős az oratorikus repertoárja is. Budapesten állandóan a színpadon, de koncertezik Európa-szerte.

Székely Attila zongoraművész Marosvásárhelyen kezdte általános zenei tanulmányait, majd a budapesti Zeneakadémián tanult. Diplomáját a kolozsvári Zeneakadémián szerezte 2000-ben, majd a németországi trossingeni állami főiskolán folytatta tanulmányait. 1999-ben a romániai zeneakadémiák nemzeti Chopin versenyén első, majd a nemzetközi „Jeunesses Musicales“ versenyen harmadik helyezést ért el. 2002-ben Trossingenben elnyeri a DAAD ösztöndíját és különdíját is. Gyerekkora óta visszatérő vendége számos romániai filharmóniának, de rendszeresen koncertezik Németországban és Skandináviában, az Egyesült Királyságban, Svájcban és Olaszországban, a salzburgi Schlosskoncerteken, valamint a franciaországi „Festival d`Annecy“-in is. Repertoárján szerepel Beethoven összes cselló-zongora szerzeménye.

Szervezők: Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala