Vizită la Peștera Flacăra

Program turistic / Speologie


Despre

Întâlnire cu ghidul la fața locului.
 
Descrierea programului:
Această peșteră se găsește în albia unui pârâu, din acest motiv este accesibilă ori în cursul iernii ori în perioadele secetoase sau stabile din punct de vedere meteorologic.
Lungimea totală a peșterii este de 240 metrii și are o diferență de nivel de -5 metrii. Este spectaculoasă din punct de vedere al fomațiunilor de peșteră. Marea majoritate a peșterii se parcurge în târâș și poate participa oricine la program, însă nu este recomandat persoanelor care suferă de claustrofobie.
 
Informații utile:
Fiecare participant completează o Declarație pe propria răspundere și vă sugerăm încheierea unor polițe de asigurări de accidente, care să acoperă și accidentele în peșteri.
În cazul fiecărui program asigurăm echipamentele individuale și colective, ghidul de peșteră (acest ghid este speolog salvator), la mijlocul fiecărei ture asigurăm gustări variate și consistente. Echipamentele individuale sunt transportate de către participanți, iar cele colective de ghid sau ghizi. 
În cazul programelor de speologie vom parcurge peșteri sau sectoare de peșteri în târâș, ramonaje, pe patru picioare sau în mersul piticului. Echipamentul în acest caz este combinezonul speologic și casca de protecție echipată cu sursă de lumină. Asigurăm echipamentele individuale (combinezon și cască) și colective (corzi, carabiniere, saci de transport și bidoane etanș). Înainte de începerea turei vom ține o prezentare a echipamentelor, a tehnicilor de parcurgere precum și de comportament preventiv de accidente și comportament de protecție a naturii.
Nu asigurăm încălțăminte (de preferat cizme de cauciuc).

Locul programului: Județele Harghita și Neamț
Microregiune: Gheorgheni și împrejurimile
Subdestinație: Parcul Național Cheile Bicazului Hășmaș
Prețul programului: min. 5 persoane – 100 RON/persoană

Caracteristicile programului

  • Speologie

Limbă

  • Maghiară
  • Română

Durata programului

  • 2-3 hours/ore/óra

Ghid de turism

  • Simon László

Regiune

  • Gheorgheni și împrejurimi

Photo Gallery

Alte sugestii

Traseul de meditație Écsy L. János

Drumeții / Program turistic

Traseul de meditație Janos Kajoni

Drumeții / Program turistic

Plimbare în Vlăhița și în apropierea orașului

Program turistic

Gasronomie, cultură și natură

Program turistic

Plimbare cu autocarul prin Baraolt și în Țara Bârsei

Program turistic