Povestea clădirilor

Program turistic


Despre

Descrierea programului: 
Localitatea Borsec a devenit stațiune în era Monarhiei Austro-Ungară. Ca atare avem câteva clădiri din această perioadă: vila Belvedere (1906) de pe str. Carpați, vila Kamenitzky (1911) pe B-dul 7 Izvoare, hotelul Spearanța (1899). Aici s-au organizat evenimentele majore: Congresul Internațional de Botanica (1934), Congresul Internațional de Balneologie din 1937, precum și diverse baluri renumite. Vizavi se află restaurantul Făget, fostul hotel Grand (1903) și clădirea El dorado (1903) construită de Weitsuk. Actuala vilă Bernstein, pe vremuri era proprietatea contelui Lazar.
În perioada interbelică s-au construit 64 de vile, majoritatea există și astăzi. Erau construite din grinzi de brad, pe fundație de piatră din Borsec. Acoperișul era din șindrilă. În jurul vilelor nu era gard, ci puieți de brad. Vila Agnes, actualmente proprietatea d-lui Stratan, are șindrilă și pe frontispiciu, ca să protejeze clădirea de vânt. (Stil caracteristic în Bucovina).
Găsim căteva clădiri și din epoca comunistă: sediul Cooperativei Munca Colectivă, Mag. modern și Magazinul alimentar, construite în anii 60.

Locul programului: Județul Harghita 
Subdestinație: Borsec
Prețul programului: 100 RON/grup

Caracteristicile programului

  • Istoric
  • Plimbare

Limbă

  • Maghiară
  • Română

Durata programului

  • 2 hours/ore/óra

Ghid de turism

  • Farkas Aladár

Regiune

  • Gheorgheni și împrejurimi

Photo Gallery

Alte sugestii

Traseul de meditație Écsy L. János

Drumeții / Program turistic

Traseul de meditație Janos Kajoni

Drumeții / Program turistic

Plimbare în Vlăhița și în apropierea orașului

Program turistic

Gasronomie, cultură și natură

Program turistic

Plimbare cu autocarul prin Baraolt și în Țara Bârsei

Program turistic