Putem aduce: apă de băut în recipient de plastic (PET), pelerină de ploaie sau umbrelă, medicamente, scaun pliabil, steag, alimente.

Sunt interzise: orice fel de armă, materiale inflamabile sau explozibile, gaze lacrimogene, orice materiale care pot produce paralizie sau iritații, băuturile alcoolice, obiecte care pot provoca tulburări de ordine, folosirea materialelor de sticlă.

Mai multe informații

• Pot participa și pelerinii care nu s-au înregistrat, dar doresc să participe la Sfânta Liturghie, organizatorii au delimitat sectoare și pentru dânșii.
• Este esențial ca toți cei înregistrați să aducă biletele tipărite și din timp să își caute sectoarele în care au fost repartizați.
• Să aveți încălțăminte comodă și ținută adecvată anotimpului, să luați în calcul că va fi nevoie să parcurgeți chiar și câțiva kilometri de la locurile de parcare.
• În ajutorul pelerinilor sunt peste 500 de voluntari, recunoscuți după însemnele specifice, pregătiți pentru a vă îndruma. Rugăm fiecare grup organizat să aibă voluntari, care să ajute în rugăciune, în eventualele probleme sau să-l ajute grupul în a ajunge cât mai eficient în sectorul lor.
• Voluntarii grupurilor să verifice la plecarea din parcare ca nimeni să nu aibă asupra lui materiale interzise.
• Locurile de parcare pentru autocare sau automobile vor fi afișate din timp pe site-ul pontifex.ro și Visit Harghita.
• Pe site-ul pontifex.ro și Visit Harghita va fi accesibil și se poate descărca programul în format pdf., care va fi disponibil gratuit și în format tipărit la punctele de informare.

Programe destinate pelerinilor

Pelerinii care sosesc mai devreme la Miercurea Ciuc au posibilitatea să participe la următoarele programe:
La data de 31 mai, în ziua dinaintea slujbei oficiate de Papa Francisc, vor fi oficiate slujbe la bisericile din Miercurea Ciuc, începând de la orele 19.00, totodată bisericile vor fi deschise pe parcursul serii și nopții pentru a primi pelerinii dornici de liniște și revigorare.

Tot în data de 31 mai grupurile spirituale vă invit la priveghiul organizat la capela internatului Colegiului Segítő Mária. De aici pelerinii pornesc împreună în zorii zilei către muntele Șumuleu.

La data de 1 iunie, începând de la orele 6 pelerinii sosiți vor fi primiți pe munte de organizatori. Vor fi implicați în primirea pelerinilor reprezentanții bisericii din Șumuleu Ciuc, călugării ordinii Sfântului Francisc și asistenți, reprezentanții diferitelor congregații, reprezentanții mișcării Fokoláre, iezuiți din gruparea Sfântului Ignație de Loyola, reprezentanții din partea organizației Házas Hétvége și tineri.

Sursă: pontifex.ro

Papa Francisc la Şumuleu Ciuc

Alte sugestii

Harghita sacrală
Papa Francisc la Şumuleu Ciuc
Informații utile
Sectoarele amenajate pentru slujba oficiată de Papa Francisc la Șumuleu Ciuc
Trenuri speciale