Zilele Ţinutului Secuiesc, ediția a IX-a


Data și ora:
Gazdă:

Bulevardul Timișoarei 4, Miercurea Ciuc 530102, Romania

Despre

Tradiționalele Zile ale Ținutului Secuiesc sunt organizate anul acesta de către consiliile județene din Covasna, Harghita și Mureș sub egida tradiției, ca punctul de întâlnire dintre trecut și viitor. Intenția organizatorilor a fost de a se ralia inițiativei șirului de evenimente organizate cu prilejul Anului European al Patrimoniului Cultural în speranța că Europa își va da seama curând de importanța patrimoniului cultural care îl definește – înțelegând sub acest patrimoniu și rădăcinile ei creștine – și de necesitatea ocrotirii tradițiilor proprii.

Prin alegerea tematicii și a motoului acestui șir de evenimente dorim să atragem atenția asupra trecutului nostru bogat și asupra influenței acestui trecut asupra prezentului și al edificării viitorului.

În programele din acest an dorim să etalăm valorile regiunii noastre de la comorile naturii cu care suntem înzestrați, pînă la datinile multicolore, varietatea tradițiilor, bogăția etnică, lingvistică și culturală, iar în organizarea evenimentelor ne-am străduit să atragem cât mai multe comunități locale, iar în final dorim ca această ofertă culturală astfel creată să fie cunoscută de către un public cât mai larg.