Zeng a lélek, zeng a szó...


Data și ora:
Bilete:
https://www.bilete.ro/zeng-a-lelek-zeng-a-szo/
Gazdă:
Unnamed Road, Miercurea Ciuc 530003, Románia

Despre

2020. október 5-én hétfőn, 6-án kedden és 7-én szerdán a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Zeng a lélek, zeng a szó... című új folklórműsorát tekinthetik meg az érdeklődők, Csíkszeredában a Csíki Moziban, 19.00 órai kezdésekkel.

 

A Zeng a lélek, zeng a szó... című új folklórműsor, a ma embere számára már idegenként, távoliként tűnő élet pillanatokból, érzésekből, merít. Ezen pillanatok voltak a nem is olyan távoli múlt embere számára a - sorozás, katona vacsora, és mint fő indok a háború és az abból való reményteljes visszatérés. A műsor nem bocsátkozik részletekbe, hanem a gondosan összeválogatott táncokkal, dalokkal, próbálja megidézni ezen élet pillanatok szellemét úgy, hogy közben olyan tájegységeket érint, amelyek mentén átkalauzol a történelmi Magyarországon, és ízelítőt nyújt a magyar néptánc-népdal örökségünk sokszínűségéből. Így születhet meg a szilágysági, tövisháti, bogdándi, buzai ritka, ördöngösfüzesi ritka, karikázó, sóvidéki, pálpataki és felcsíki táncok forgatagában az a pillanat, amikor a búcsúzás, a harc és a visszatérés beavatásait megélt ember már nem, mint test táncol, hanem mint lélek. Mert élni, táncolni, dalolni, igazán csak lélekből lehet. Így válik örök életűvé.

A műsort szerkesztette: Szabó László

Koreográfusok: Antal Zsolt, Gábos Endre, Kelemen Szilveszter, Kósa Gabriella, Szabó László.

Zenei szerkesztő: Mihó Attila

Igazgató, művészeti vezető: András Mihály

Felhívjuk a tisztelt közönségünk figyelmét, hogy tartsák tiszteletben a járványügyi protokoll szabályait.

Mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében szíveskedjenek betartani a járványügyi előírásokat, így a szájmaszk viselését.

A 37,3 Celsius-fok fölötti testhőmérséklettel rendelkező nézőinket nem áll módunkban beengedni a nézőtérre.

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a kötelező távolság betartása miatt a helyek száma korlátozott!

Online jegyfoglalás: https://www.bilete.ro/zeng-a-lelek-zeng-a-szo/

Belépőjegy: 25,00 lej – teljes értékű jegy, 15,00 lej – kedvezményes jegy diákoknak és nyugdíjasoknak, felnőtt csoportoknak 10 főtől 20 lej, nyugdíjas és gyerek csoportoknak 10 főtől 10 lej.

Bármilyen kedvezményes jegy a Csíki mozi jegypénztárában váltható.