Zeng a lélek, zeng a szó...


Data și ora:
Gazdă:
Szentegyhaza 535800, Románia

Despre

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes 2020. november 27.-én, péntek 19.00 órától Szentegyházán, a Gábor Áron Művelődési Házban mutatja be Zeng a lélek, zeng a szó... című műsorát.

A Zeng a lélek, zeng a szó... című folklórműsor, a ma embere számára már idegenként, távoliként tűnő élet pillanatokból, érzésekből, merít. Ezen pillanatok voltak a nem is olyan távoli múlt embere számára a - sorozás, katona vacsora, és mint fő indok a háború és az abból való reményteljes visszatérés. A műsor nem bocsátkozik részletekbe, hanem a gondosan összeválogatott táncokkal, dalokkal, próbálja megidézni ezen élet pillanatok szellemét úgy, hogy közben olyan tájegységeket érint, amelyek mentén átkalauzol a történelmi Magyarországon, és ízelítőt nyújt a magyar néptánc-népdal örökségünk sokszínűségéből. Így születhet meg a szilágysági, tövisháti, bogdándi, búzai ritka, ördöngösfüzesi ritka, karikázó, sóvidéki, pálpataki és felcsíki táncok forgatagában az a pillanat, amikor a búcsúzás, a harc és a visszatérés beavatásait megélt ember már nem, mint test táncol, hanem mint lélek. Mert élni, táncolni, dalolni, igazán csak lélekből lehet. Így válik örök életűvé.

A műsort szerkesztette: Szabó László
Koreográfusok: Antal Zsolt, Gábos Endre, Kelemen Szilveszter, Kósa Gabriella, Szabó László.
Zenei szerkesztő: Mihó Attila
Igazgató, művészeti vezető: András Mihály

Belépő: elővételben 15 lej; a helyszínen az előadás előtt 20 lej;
Jegyek elővételben: Városi Könyvtárban, valamint az Önkormányzat titkárságán vásárolhatóak.

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a kötelező távolság betartása miatt a helyek száma korlátozott!
Mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében tisztelettel kérjük, hogy szíveskedjenek betartani a járványügyi előírásokat.

A szájmaszk viselése kötelező az előadás alatt.
A 37,3 Celsius-fok fölötti testhőmérséklettel rendelkező nézőinket nem áll módunkban beengedni a nézőtérre.

Az előadás szentegyházi bemutatóját az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatta a Csoóri Sándor Alapból az András Alapítvány közreműködésével.

Fotografii