Cină la muzeu - Literatură la farfurie

Eveniment gastronomic

Data și ora:
Bilete:
150
Gazdă:

Strada Beclean 2, Odorheiu Secuiesc 535600, Romania
Organizator:

Despre

Restaurantul Páva vă invită la o cină festivă în muzeul Haáz Rezső din Odorheiu Secuiesc!

Muzeul Haáz Rezső din Odorheiu Secuiesc s-a dovedit în ultimii ani să fie mult mai mult decât un simplu muzeu orășenesc, dar oferă expoziții și evenimente apropiate cerințelor moderne a publicului. Chiar și acum are o expoziție periodică bazată pe legătura între gastronomie și literatură.

Dat fiind prezentarea apetisantă și tematica foarte gustoasă, vizitatorii vor fi cu siguranță flămânzi, iar restaurantul Páva oferă o soluție pentru această situație, deoarece pregătește pe a 12-a și a 13-a iulie două cine festive, unde literatura va fi într-adevăr servită pe farfurii în cadrul unui eveniment memorabil și bogat în gusturi și culori. Cina se adresează tuturor interesați de gastronomie, de partea culinară a literaturii sau oricui cine dorește să ia cina într-o ambianță magică și absolut unică.

Ideea principală a evenimentului co-organizat de restaurant și de muzeu este literatura, astfel meniul este bazat pe aceasta, mai precis pe caracterul gurmand a lui Gyula Krúdy, călătorul Szindbád. Delicatețele servite este exact ceea ce a mâncat Szindbád, iar o parte este puțin regândită sau modificată.

Meniul cinei festive organizate pe a 12-a și a 13-a iulie (pe ambele zile de la ora 19) este următorul:
Antreu:
- Măduvă cu pâine prăjită și ceapă
- O gustare de bere locală
- Țuică de prune locală

Supă:
- Supă de rață cu legume fierte în supă
- Vin: Riesling italian din Somló

După supă:
- Tafelspitz (vită fiartă), piure de cartofi, sos de hrean
- Vin: Șpriț de roze din Szekszárd

Fel principal:
- Pulpă de rață la cuptor cu varză cu paste
- Vin: Pinot noir

Desert:
- Ștrudel cu brânză dulce

Prețul de participare la evenimentul organizat în Muzeul Haáz Rezső este de 150 de lei. Numărul de locuri este limitat, organizatorii recomandă rezervarea locurilor cât se poate de repede. Rezervările se pot face prin telefon la numărul 0747-525.525, prin e-mail la adresa office@pava.ro sau online pe următorul link: https://www.eventbrite.com/e/vacsora-a-muzeumban-teritekre-kerul-az-irodalom-tickets-64656006857 În cazul rezervării online vă rugăm să verificați dacă ați selectat data dorită la care doriți să participați și numărul de locuri de care aveți nevoie.

Pentru participanții din alte localități organizatorii oferă și cazare. Pentru mai multe detalii contactați restaurantul Páva prin unele dintre modalități de mai sus.