Uz Bence üzente


Data și ora:
Gazdă:

Temesvári sugárút 6., Csikszereda, Romania, 530102

Despre

Az Udvarhely Néptáncműhely legújabb műsorával látogat Csíkszeredába.

Március 16-án az Uz Bence üzente című előadásukkal vendégeskednek a Hargita Együttes székhelyén, a Városi Művelődési Házban, este 19:00 órától.

Belépőjegy: 25,00 lej – teljes értékű jegy, 15,00 lej – kedvezményes jegy diákoknak és nyugdíjasoknak.
Felnőtt csoportoknak 10 főtől 20 lej.
Nyugdíjas és gyerek csoportoknak 10 főtől 10 lej.

Jegyvásárlás munkanapokon a Hargita Együttes székhelyén 8:00 és 16:00 óra között, illetve az előadás előtt egy órával a Városi Művelődési Házban váltható.

Az Udvarhely Néptáncműhely előadása táncdrámai eszközökkel idézi meg a szülőföldhöz való ragaszkodás, a helytállás és az eszes túlélés egyik kiemelkedő irodalmi jelképét, Uz Bencét. A székely havasi tanyák talpraesett góbéja olyan ősi tudás és emberi tartás birtokosa, amely révén méltán minősíthető Ábel, Táncos Csuda Mózsi vagy akár a görög Zorbász szellemi-lelki rokonának. Táncjátékunk nem csak a közismert irodalmi példák történeteire épül, hanem azokat kiegészíthetőnek tekintettük, egyes jeleneteibe a valóság mai elemeit is beleszőttük. Világképi vonatkozásban visszanyúltunk a székelyek ősi, sámánisztikus hitvilágához és a kereszténység archaikusabb elemeihez, de a kortárs Uz Bence-i sorsok és történések felé is nyitottunk, hogy a mai fonák valóság könnyebben leleplezhető és karikírozható legyen.
Udvarhely Néptáncműhely:
Antal József, Antal Katalin, Bálint Endre, Faluvégi Erzsébet, Forgács Hunor, Fülöp Csaba, Hajdó Árpád, Hajdó Lóránt, Kovács Bernadett, Nagy Annamária, Orbán Henrietta, Sipos Réka, Szász Levente

Zenei szerkesztő: Molnár Szabolcs és Kovács László
Közreműködők: a Heveder zenekar, Melkuhn Róbert, Ferenc Dávid, Petres Attila és az Alla Breve vegyeskar
Ének: Vaszi Levente
Dramaturg: Ambrus Ágnes
Díszlet: Kádár Elemér
Hangosító: Zilincki Károly
Világosító: Toásó István
Rendező - koreográfus: Orza Calin

Fotografii