Un tramvai numit voință

Zilele Județului Harghita  |  Teatru

Data și ora:
Gazdă:
www.facebook.com/pg/KulturalisKozpont/events

Despre

Pe hărțile medievale, fiecare teritoriu necunoscut a fost însemnat cu inscripția de Hcsvntdracones. Astăzi ne putem mândri cu faptul că am reușit să cucerim și să populăm toate aceste teritorii necunoscute. Dar ce s-a întâmplat, oare, cu monștrii noștri? Cu acei monștri care și-au făcut culcușul în interiorul nostru necunoscut. Până când ne putem ascunde de lume, în spatele mantrei numelui și originii noastre? Ce își asumă omul pentru o dragoste supraevaluată? În câte capcane suntem dispuși să cădem pentru un sentiment volatil? Care este antonimul dorinței?
Ca întotdeauna, și acum, decizia este în mâinile noastre. Putem decide câtă libertate permitem instinctelor noastre. Putem decide în ce măsură vrem să o înțelegem pe Blanche du Bois, fie ea privită din prisma aparițiilor unui tânăr băiat mort, fie din cea a anturajului născut din prezentul nostru.
Personajele spectacolului Un tramvai numit dorință ni se adresează din straturi interioare diferite, însă în fiecare intervenție a lor se resimte instinctul supraviețuirii. Cum se poate supraviețui? Cum supraviețuiește fiecare personaj în parte acestor teritorii cucerite și populate pe care – neavând alte opțiuni – le numim realitate?