Tusnad Gastro Blues Fest 2021


Data și ora:
Gazdă:

Băile Tușnad 535100, Romania

Despre

TGBF #2
REDESCOPERĂ | GUSTĂ | ÎNCEARCĂ

În perioada 14-16 mai 2021 vă invităm la  Tusnad Gastro Blues Fest 2021, ce se va desfășura în mica stațiune Băile Tușnad. Un eveniment inițiat de Organizația GeoEcologică ACCENT, în colaborare cu Primaria Băile Tușnad, care se află la a II-a ediție și al cărui scop este dorința de a promova atât blues-ul, cât și zona ca destinație de ecoturism și gastronomia locală. Sub brandul DESCOPERĂ ECO-ROMÂNIA, Băile Tușnad și Împrejurimile face parte din cele 7 destinații de ecoturism ce ofertă numeroase produse și servicii care sunt disponibile pentru iubitorii de natură, de mișcarea în aer liber și de gastronomia locală.

Amplasat într-un cadru natural de o frumusețe aparte, Tusnad Gastro Blues Fest este un eveniment ce împletește armonios muzica live și gastronomia într-un concept unic, generator de intense experiențe senzoriale, oferind totodată destinației de ecoturism Băile Tușnad și Împrejurimile, apartenența la o comunitate culturală cu care rezonează, fără nevoia de a călători la distanțe mari pentru a beneficia de aceasta. Pe durata celor 3 zile de festival, pe lângă concertele de blues, pofticioșii sunt invitați să savureze bucatele delicioase pregătite și oferite de Papa la Șoni. Pe toată durata concertelor, se vor servi bucate tradiționale secuiești, dintre care nu vor lipsi papricașul, gulașul sau cozonacul secuiesc (kürtőskalács) și langoșul. Sâmbătă și duminică în intervalul orar 12:30 – 14:00 și 15:00 – 16:30, sunteți invitați la o DEGUSTARE DE VINURI prezentat de somelierul Bentea Robert-Claudiu, combinată cu o sesiune de GASTRONOMIE prin degustarea a preparatelor realizate și prezentate de maeștri bucătari. Festivalul va găzdui și o EXPOZIȚIE DE FOTOGRAFIE, cu imagini din prima ediție, surprinse prin imagini de fotograful Adrian Mociulschi.

Serile sunt dedicate blues-ului, urmând ca în fiecare seară pe scenă să urce artiști importanți, atât din țară cât și din străinătate (SUA, UK, HU, SRB, DK). Pe lângă artiștii consacrați, ne propunem să susținem și să promovăm tinerele talente, ca atare am invitat pe baza recomandărilor artiștilor deja consacrați și muzicieni debutanți ce au un potențial mare pentru a se dezvolta.
------------------------

ARTIȘTI
Serile sunt dedicate blues-ului, urmând ca în fiecare seară pe scenă să urce artiști importanți, atât din țară cât și din străinătate (SUA, UK, HU, SRB, DK). Pe lângă artiștii consacrați, ne propunem să susținem și să promovăm tinerele talente, ca atare am invitat pe baza recomandărilor artiștilor deja consacrați și muzicieni debutanți ce au un potențial mare pentru a se dezvolta.

MUD MORGANFIELD este capul de afiş al celei de-a doua ediții. Larry „Mud” Morganfield este primul născut al celebrului bluesman american, MUDDY WATERS aka McKinley Morganfield. O a doua premieră pentru România este prezenţa în festival a chitaristului britanic, MARCUS BONFANTI. Headlinerul zilei de 15 mai 2021 are o bogată carieră solo, iar din 2014 l-a înlocuit pe Joe Gooch în faimoasa trupă TEN YEARS AFTER.

A treia premieră străină sunt JUMPING MATT & HIS COMBO din Ungaria. Mátyás Pribojszki aka JUMPING MATT este unul dintre cei mai buni solişti la muzicuţă şi un foarte bun vocalist. “Matyas is an impressive virtuoso harmonica player and has an original style. He also has a very nice singing voice, and his band kicks the ass of many US bands!” (Rick Estrin – USA). Ei îl vor avea invitat pe experimentatul chitarist, A.G. WEINBERGER.

A doua ediție a festivalului ne oferă şi noi surprize românești. Ne ținem de promisiunea de a invita în fiecare ediție tineri artiști talentați, aflați la început de drum, iar în 2021 rolul ii revine brașoveanul WATZZY (Watzatka Robert), care vine cu un proiect nou ce suntem siguri ca se va ridica la înălțimea așteptărilor! Salutăm prezența în festival a talentatei chitariste Roxana Stroe, fiica regretatului toboşar constănţean, Corneliu Stroe (FOXY LADY BAND), care va avea invitat pe de remarcabilul muzicuțist britanic GILES ROBSON. Duetul BLUE MONDAY MINISTERS, compus din Cătălin Tzetze Rădulescu şi Andrei Rotariu, ne va purta în arhaica origine a bluesului acustic. Noua senzaţie a bluesului timişorean, trioul AXiS (Silviu Dan Iliescu, Dejan Kotarčić și Ranko Varga), este invitatul ultimei zi de festival. Alt grup celebru al anilor ‘90, QUO VADIS, va ajunge în formula Farkas László, Kiss Attila, Teodor Pop și Borbély Szilárd.

THE GAMBLERS trupa din Sr. Mitrovica – Serbia, vor interpreta un stil variat și unic de soul cu rhythm & blues infuzat cu swing. Remarcabile trupe bucureştene, BAICEA BLUES BAND (George Baicea, Cătălin Răsvan şi Nicu Georoiu), OXIGEN (Bogy Nagy, Eugen Caminschi, Gelu Ionescu şi admirabila lor secţie ritmică, Mugurel Deaconescu şi Lucian „Clopo” Cioargă) şi BLUESCORE (Raul Kusak, Hanno Höfer şi americanu’ Liviu Pop) au în componența lor muzicieni cu personalitate, rutinaţi ai scenei noastre de blues, care vor întregi spectacolul bluesistic de la poalele Pietriei Şoimilor.