Tusnad Gastro Blues Fest 2020

Eveniment gastronomic  |  Concert

Data și ora:
Gazdă:

Băile Tușnad 535100, Romania

Despre

După îndelungi consultări cu autoritățile și cei implicați, ne bucurăm să anunțăm reprogramarea festivalului pentru weekendul 03-05 septembrie 2020. Evenimentul va avea loc în cort deschis (pentru a ne proteja de eventuala ploaie), amplasat pe terenul de fotbal din Băile Tușnad, str. Ciucas nr. 66, cu respectarea tuturor limitărilor și măsurilor de protecție în vigoare la data desfășurării.
Aflat la prima ediție, festivalul are drept motor dorința de a promova atât blues-ul, un gen muzical apreciat de publicul elitist, cât și zona ca destinație de ecoturism și gastronomia locală. Programat inițial pentru luna martie, Tusnad Gastro Blues Fest revine la început de septembrie cu mai mulți artiști și un spațiu mult mai generos de desfășurare. Pentru început, conform legislației în vigoare, sunt disponibile doar 500 de abonamente, numărul lor putând fi suplimentat dacă autoritățile o vor permite până la 800.

Ca urmare a situației generate de pandemia Covid 19, suntem nevoiți să facem câteva modificări în ceea ce privește biletele și abonamentele
 
Prețul unui abonament nou achiziționat pentru ediția Septembrie 2020 este 185 lei. Bilete de o zi se vor găsi numai la intrare, în cazul în care nu se epuizează numărul de abonamente puse la vânzare online.
 
Posesorii de abonamente achiziționate în presale și sale, la prețul de 115 respectiv 145 lei, le pot folosi în septembrie 2020 fără alte costuri suplimentare. În cazul în care nu puteți ajunge în perioada 03-05 septembrie 2020 aveți posibilitatea de a preschimba abonamentele în vouchere valabile pentru edițiile 2021 sau 2022, ori puteți solicita returnarea banilor. În ambele cazuri vă rugăm sa anunțați site-urile de pe care ați achiziționat abonamentele până cel târziu pe 31 iulie 2020. Returnarea banilor se va face până cel târziu în 31 decembrie 2020.
 
Posesorii de bilete de o zi achiziționate în presale sau sale le pot folosi în zilele pentru care au fost achiziționate, astfel:
- biletele achiziționate pentru joi, 19 martie vor fi valabile joi, 03 septembrie
- biletele achiziționate pentru vineri, 20 martie, vor fi valabile vineri, 04 septembrie
- biletele achiziționate pentru sâmbăta, 21 martie, vor fi valabile sâmbăta, 05 septembrie
Aveți posibilitatea de a preschimba biletele de o zi în abonamente pentru ediția din acest an sau să solicitați returnarea banilor până cel târziu pe 31 iulie 2020.

Posesorii de abonamente în Blues Pavilion au posibilitatea de a le preschimba în abonamente normale plătind diferența până la prețul inițial de 145 lei, sau pot cere returnarea banilor până cel târziu pe 31 iulie 2020.
 
Ca urmare a regulilor impuse de autorități, expoziția gastronomică nu va mai avea bilet de intrare și va fi doar cu vânzare. Posesorii de bilete achiziționate pentru martie 2020 vor primi la intrare un voucher pe care îl pot folosi pentru achiziționarea unui fel de mâncare (+ 1 pahar de vin) de la oricare dintre expozanți. Voucherul va fi valabil pentru o singură achiziție din cadrul expoziției.
Evenimentul reprezintă un concept unic datorită faptului că, pe durata festivalului, mai mulți bucătari profesioniști vor găti, timp de 3 zile, în 10 restaurante din stațiune. Ca și temă a fost aleasă „redescoperirea gusturilor”, bucătarii putând să dea frâu liber imaginației și să gătească tot ceea ce doresc pe această temă. În zilele de joi și vineri (03-04 septembrie 2020) de la ora 12:30 va avea loc prezentarea bucatelor care pot fi comandate de pofticioși din cele 10 restaurante care îi găzduiesc pe maeștrii bucătari. Pentru ca arta culinară să fie desăvârșită, delicatesele vor fi servite alături de vin bun oferit de partenerii noștri. În cele 3 zile de festival vor fi prezentate vinuri dintre cele mai renumite regiuni viticole atât din țara noastră cât și din Ungaria. Punctul culminant va fi atins sâmbătă (05 septembrie 2020) când începând cu ora 12:30 sunteți invitați la expoziția culinară, unde peste 30 de feluri de mâncare, extrem de apetisante, vor fi prezentate și servite contra cost. Pofticioșii care ajung la Băile Tuşnad trebuie să ştie că rețetele cele mai reușite pregătite în cadrul festivalului vor fi incluse în meniul restaurantelor participante.
Serile sunt dedicate blues-ului, cu participarea unor artiști importanți, atât din țară cât și din străinătate (SUA/BE/NL/HU/IT). Și cum blues-ul merge de minune cu un vin bun, va veți putea delecta și cu câte un pahar de vin oferit de partenerii noștri.
REDESCOPERĂ! GUSTĂ! ÎNCEARCĂ!
Destinația ecoturistică Băile Tușnad și Împrejurimile
Blues, ecoturism și wellness
www.bailetusnad.eco
  • singurul lac vulcanic din sud-estul Europei: Lacul Sfânta Ana;
  • sute de izvoare de ape minerale pentru băut și îmbăiat;
  • observatoare de urs realizate de unul dintre cei mai renumiți fotografi de natură din lume;
  •  locul unde s-a reîntors și castorul (Castor fiber);
  •  mâncare secuiască ca la mama acasă;
  •  porțile de lemn și bisericile fortificate, simboluri ale culturii secuiești;
  •  multe opțiuni de recreere activă.

Un eveniment inițiat de Organizația GeoEcologică ACCENT, cu sprijinul Primăriei Băile Tușnad.

Alte sugestii

28 Mai
Azahriah / Halott Pénz
Concert
Începe la 16:00  |  DJ123 575, Sânsimion 537285, Romania
4 Iun
Neoton Família
Concert
Începe la 16:00  |  DJ123 575, Sânsimion 537285, Romania
25 Iun
Punnany Massif
Concert
Începe la 16:00  |  DJ123 575, Sânsimion 537285, Romania
10 Iun
Tusnad Gastro Blues Fest #3
Festival  |  Anul gastronomiei
Începe la 08:00  |  Băile Tușnad/Tusnádfürdő 535100, Romania
Vezi mai multe evenimente