Take, Ianke și Cadâr


Data și ora:
Gazdă:
Casa de Cultura Toplita, Bulevardul Nicolae Bălcescu nr.14, Toplița 535700, România

Despre

Take, Ianke și Cadâr la Casa de Cultură din Toplița

TAKE, IANKE ȘI CADÂR
de Victor Ion Popa

Scrisă în 1932, piesa „Take, Ianke şi Cadâr” de Victor Ion Popa a trecut proba timpului şi a devenit unul dintre cele mai populare şi mai montate texte interbelice din literatura dramatică românească. Povestea celor trei mici negustori – un român, un evreu şi un turc – a căror tihnă monotonă e tulburată de o dilemă de ordin personal redefineşte relaţiile interetnice şi, în profunzime, cele interumane. Pe fondul tensiunilor sociale globale provocate de fenomenul migraţiei şi a relaţiilor uneori încordate şi alimentate politic dintre minorităţile etnice şi populaţia majoritară, „Take, Ianke şi Cadâr” formulează întrebări şi propune răspunsuri actuale într-o manieră plină de umor, în care slăbiciunile umane sunt tratate cu o ironică indulgenţă, iar posibilităţile de negociere prin înţelegere reciprocă sunt evidenţiate cu o inteligenţă fină.

Piesa lui Victor Ion Popa va delecta publicul cu prospeţimea farmecului său şi va oferi un nou reper de umanitate într-o societate care prea des se grăbeşte să acuze înainte să încerce să înţeleagă şi poziţia aproapelui său. Dragostea va învinge în cele din urmă? Rămâne de văzut în varianta propusă de Compania „Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional din Târgu Mureş.
Regizor: Nicu Mihoc
Distribuţie:

Take - Liviu Pancu
Ianke - Dan Rădulescu
Cadâr - Costin Gavază
Ionel - Cristian Iorga
Ana - Loredana Dascălu
Iţic - Csaba Ciugulitu
Baba Safta - Cristina Holtzli
Gipsy - Ștefan Mura

Regia artistică: Nicu Mihoc
Scenografia: Horaţiu Mihaiu
Regizor tehnic: Teodora Crăciun
Sufleur: Laura Moldovan

Biletele (pret 15 lei/ tarif unic) pot fi achiziționate de la Centrul de Informare Turistică sau cu o oră înainte de începerea spectacolului de la intrarea în Sala Mare a Casei de Cultură din Toplița!

Fotografii