Symphonic Jazz in Transylvania, Toplița


Data și ora:
Gazdă:

Strada Eroilor, Toplița 535700, Romania

Despre

ELENA MÎNDRU ȘI ORCHESTRA ROMÂNĂ DE TINERET
Elena Mîndru & Orchestra Română de Tineret celebrează Centenarul României cu un concert inedit de jazz simfonic în orașul TOPLIȚA, duminică 9 septembrie 2018, de la orele 19, la Casa de Cultură Toplița.

În anul Centenarului României, în perioada 6-9 septembrie 2018, solista de jazz Elena Mîndru (România-Finlanda) revine în România cu cel mai important turneu al carierei sale, alături de Orchestra Română de Tineret. Muzicienii vor concerta în patru orașe din Transilvania unde nu există orchestre simfonice: Sighișoara, Zalău, Negrești-Oaș și Toplița.

DIRIJOARE:
Cosette Justo Valdés (Cuba/Germania)

SOLIȘTI:
Elena Mîndru - voce (România)
Tuomas J. Turunen – pian (Finlanda)
Michael Acker – contrabas (România)
Borislav (Bobby) Petrov – tobe (Bulgaria)
Dan Variu - fluier tradițional (România)

Concertul din Toplița este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Toplița și în colaborare cu Casa de Cultură Toplița.

Concertele din cadrul turneului Symphonic Jazz in Transylvania / Jazz Simfonic în Transilvania sunt organizate de către Asociația Culturală Elena Mîndru (acronim ACEM).

Proiectul este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

PARTENERI:
Restaurant Izabella, Centrul Național de Artă Tinerimea Română, EM Records, Kultur Tandem International e.V.

PARTENERI MEDIA:
Radio Son, Informație Harghitei, Ardeal TV, Radio Cluj, TVR Cluj

CALENDARUL CONCERTELOR DIN CADRUL TURNEULUI:
6.9.2018 - Sighișoara, Sala de Concerte Mihai Eminescu
7.9.2018 - Zalău, Casa de Cultură a Sindicatelor
8.9.2018 - Negrești Oaș, Sala Dallas
9.9.2018 - Toplița, Casa de Cultură Toplița

www.elenamindru.com

Bilet: 10 lei
Biletele se pot achiziționa de la Centrul de Informare Turistică Toplița (str. Nicolae Balcescu 14 A) de luni până duminică între orele 10-16. În ziua concertului biletele se pot achiziționa de la Casa de Cultură Toplița începând cu orele 17.