Running Festival Csíkszereda

Eveniment sportiv

Data și ora:
Gazdă:

Piața Cetății 1, Miercurea Ciuc, Romania

Despre

 Dacă sunt întrebați de Miercurea Ciuc oamenilor nu le vine în minte alergarea deși acest sport este practicat de mulți orășeni. Sunt multe comunități de alergare care la rândul lor organizează mici concursuri și provocări și aleargă împreună în oraș și împrejurimile acestuia. Aici nu este greu să alergi într-o atmosferă plăcută, e de ajuns să faci câțiva pași în jurul orașului și poți avea parte de aer curat și niște priveliști superbe.
 Luând în considerarea cele enumerate mai sus, am creat festivalul de alergare Running Festival Csíkszereda, un eveniment de două zile care țintește atât alergători profesioniști cât și amatori, alergători pe asfalt, alergători pe trail dar și familii. Vom avea probe de maraton, semimaraton, ștafetă, alergare pe trail și un concurs pentru familii. Evenimentul se va desfășura sub patronajul marii campioane, Gabriela Szabó și al ministrului tineretului și sporturilor originar din Miercurea Ciuc, Novák Eduárd.
Pe parcursul traseelor concurenții vor trece lângă cele mai frumoase peisaje, clădiri, monumente din oraș sau pur și simplu lângă puncte de reper al orașului Miercurea Ciuc.  Pornind din centrul orașului alergătorii vor trece în fața Colegiului Național Márton Áron, o clădire impozantă construită la începutul anilor 1900, apoi vor merge spre Păuleni și Delnița, pe parcurs vor vedea Munții Hășmașul Mare și Piatra Singuratică, după care trecând prin satul Șoimeni pot arunca o privire la Muntele Șumuleu, al cărui poală este locația celui mai mare pelerinaj catolic din Europa de Est, ajungând apoi la Biserica Franciscană din Șumuleu lăcașul statuii Fecioarei Maria aflat în centrul acestui pelerinaj. În anul 2019 biserica și locația pelerinajului a fost vizitat de către Papa Francisc și trandafirul de aur donat de către el este acum poziționat lângă statuie, putând fi văzut de cei care intră în biserică. Concurenții vor alerga și lângă cetatea Mikó, construit în anii 1600 în stil renascentist și vor trece și pe lângă patinoarul Vákár Lajos, centrul faimosului hochei ciucan.
Traseul alergătorilor de trail pornește chiar de lângă altarul la care se desfășoară slujba din cadrul pelerinajului catolic.
La sfârșitul concursului va avea loc tradiționalul pasta party și un concert, iar pe parcursul concursului muzicieni locali vor încinge atmosfera.
 În timpul petrecut la Miercurea Ciuc, concurenții pot gusta preparate tradiționale în restaurantele din oraș, pot vedea expozițiile din cadrul Muzeului Secuiesc, pot merge la înot la Csíki Csobbanó și eventual pot merge la o sesiune ușoară de jogging cu alergătorii locali.
Înscriere: www.runningfestival.ro

PROGRAM
JOI
16.00-20.00 Preluarea pachetului de start (Casa de Cultură a Sindicatelor)

VINERI

14.00-18.00 Preluarea pachetului de start (Casa de Cultură a Sindicatelor)
18.00-19.00 Preluarea pachetului de start (parcarea de lângă Biserica franciscană Șumuleu-Ciuc)
20.00 Start Trail run
Imediat după concurs: Pasta Party (Parcarea de lângă Biserica franciscană Șumuleu-Ciuc)

SÂMBĂTĂ
6.00-8.00 Preluarea pachetului de pornire
9.00 Start maraton 42 km (Piața Libertății)
9.00 Start maraton ștafetă (Piața Libertății)
9.00 Start semimaraton 21 km (Piața Libertății)
16.00 Start alergare de familie (Piața Libertății)
15.00-18.00 Pasta Party (Piața Libertății)
18.00 Premiere