Pelerinaj de Rusalii la Șumuleu Ciuc


Data și ora:
Gazdă:

Strada Szék 148, Miercurea Ciuc 530203, Romania

Despre

Május 30-án, szombaton 10.00 órától imádságos felkészülés lesz a pünkösdszombati búcsú misére, amelybe ide kattintva kapcsolódhatnak be.

Május 31-én, Pünkösd vasárnapján, ünnepi sorrendben lesznek a szentmisék a csíksomlyói kegytemplomban.
A 10.30-kor kezdődő szentmisét Urbán Erik OFM tartományfőnök mutatja be: élő közvetítés.
---------------------
A pünkösdszombati csíksomlyói fogadalmi nagybúcsú az idei évben május 30-ra esik, melyet az Eucharisztia éve és az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való lelki felkészülés jegyében szervezünk mi, ferencesek, a kegyhely őreiként. Ennek fényében választottuk a 2020-as év jelmondatát, mely a nagybúcsú mottója is egyben: „A Szentlélek száll le rád.” (Lk. 1, 36) 
A búcsú szervezése az idei év elején a hagyományos módon kezdődött: a szentmise rendjének összeállítása, a szónok meghívása, a Csíksomlyó Üzenete című kegyhelylap előkészítése stb. A koronavírus-járvány terjedését lassító rendeletek, a kijárási tilalom és annak esetleges meghosszabbítása azonban bizonytalanná tette a búcsú hagyományos módon történő megszervezését. Korai még pontos információk közlése a búcsú folyamatát illetően, de minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a fogadalmi búcsú napján ha zárt körben is, de szentmisét mutassunk be a kegyhelyen. Amint biztosabb lesz a világjárvánnyal kapcsolatos korlátozások részleges feloldása, közleményben fogjuk tájékoztatni a zarándokokat a búcsús szentmisébe való bekapcsolódás lehetőségéről. 
Addig is a kegyhely honlapján – www.csiksomlyo.ro – és Facebook-oldalán (Csíksomlyó – kegyhely) élőben követhetők, illetve visszanézhetők a kegyhelyen bemutatott szentmisék. Ugyanitt a kegyhely programjaival és a búcsúval kapcsolatos információk is megtalálhatók.

A ferences testvérek