Raliul Perla Harghitei

Eveniment sportiv

Data și ora:
Gazdă:

Odorheiu Secuiesc, Romania
Organizator:

Despre

La începutul lunii mai, atenția motorsportului din România se mută în zona Harghitei, unde se desfășoară una dintre cele mai iubite și apreciate etape de raliu din țară. Raliul Perla Harghitei are loc în perioada 7-8 mai și revine exclusiv în jurul Odorheiului Secuiesc în acest an, după ce în 2020 echipajele au avut parte de o cursă mixtă, în județele Brașov și Harghita.

Competiția va avea un program similar cu cel din 2019, debutând cu recunoașterile traseului de concurs miercuri după-masă.
Joi, 6 mai, începând cu ora 12:00, este programată conferința de presă, în timp ce echipajele vor continua recunoașterile, ca mai apoi seara să aibă loc prezentarea concurenților în centrul Odorheiului Secuiesc. Shakedown-ul Raliului Perla Harghitei se va desfășura vineri (7 mai) dimineață, începând cu ora 8:00, între localitățile Forțeni și Odorheiu Secuiesc (același sens ca în 2019).
Parcul de service va fi amplasat în același loc deja celebru, pe strada Kossuth Lajos, parcul închis va fi organizat în fața Primăriei Odorheiu Secuiesc, în timp ce festivitatea de premiere se va desfășura în Piața Márton Áron.

Raliul Perla Harghitei programează vineri trei probe speciale, spre deosebire de două propuse în trecut. Ziua de sâmbătă va purta echipajele pe cele trei probe clasice, parcurse de 3 ori, competiția totalizând un număr de 113 kilometri cronometrați de asfalt.
----------------------
Raliul Perla Harghitei este organizat de CS Maxx Racing cu ajutorul Consiliului Județean Harghita și a Primăriei Municipiului Odorheiu Secuiesc.
Partenerii competiției sunt Perla Harghitei, Magdolna Impex, Amigo & Intercost, Septimia Hotels & Spa Resort.
Cursa va avea loc cu ajutorul Jandarmeriei Harghita, Poliției Județului Harghita și a Municipiului Odorheiu Secuiesc și ISU Harghita.