Moștenirea – Cântece și dansuri din zona Ciuc

Zilele Județului Harghita  |  Dans

Data și ora:
Gazdă:

Temesvári sugárút 6., Csikszereda, Romania, 530102

Despre

Ansamblul Național Secuiesc Harghita în cadrul Zilelor Județului Harghita prezintă filme online pe pagina de Facebook.

Spectacolul Ansamblului Național Secuiesc Harghita cu titlul Moștenirea – Cântece și dansuri din zona Ciuc/„Örökség – Dalok és táncok Csík vármegyéből” este una dintre cele mai frumoase spectacole ale instituției, fiindcă cine poate să prezintă mai adecvat, mai sincer, mai autentic dansurile, cântecele acestei zone, decât cei care s-au născut și trăiesc în fiecare zi în această cultură, fiind o parte din ei, purtând-o în inimile și în sufletele lor.
Spectacolul este alcătuit din nouă stații. Fiecare stație prezintă momentele importante și unice din viața omului, formând împreună un întreg. Cântecele prezentate de solistele Györfi Erzsébet și András Orsolya sunt completate cu citate și dansuri populare din Ciuc, Gheorgheni și Ghimeș. Muzica a fost culeasă la începutul secolului XX de către Bartók Béla și Kodály Zoltán.
În această lume a schimbării rapide și în graba de fiecare zi, omul este orbit de strălucirea trecătoare a vieții, înclinând să uite de comorile ei chiar importante și prețioase. Spectacolul este menit să atragă atenția la aceste aspecte, pentru a fi păstrate și respectate. Aceste valori trebuie prezentate și pentru întreaga lume în scopul de a ne respecta pe noi înșine. Aceasta este moștenirea noastră prezentată de spectacol.
Regizor, coregraf: Varga Zoltán
Editor muzică: Kelemen László
Dramaturg, costume: Lőrincz Beáta
Cântec: Györfi Erzsébet și András Orsolya
Muzică: Mihó Attila și prietenii
Spectacolul a fost înregistrat de Emisiunea Maghiară a TVR în octombrie 2018 la Târgu Mureș.