Lucian Boia: Ember és klíma | Könyvbemutató

Lansare de carte

Data și ora:
Gazdă:
Sala Sporturilor, Strada Stadion, Miercurea Ciuc 530003, Romania

Despre

Szeretettel várunk benneteket Lucian Boia legutóbb magyarul megjelent kötetének bemutatójára. A kötet fordítójával, Rostás-Péter Istvánnal Günther Ottó beszélget.
 Fodor Sándor sátor
 Szeptember 18., szombat, 11 óra
 
A könyv szemléletes pédákon keresztül mutat rá, hogy az adott kor ideológiai, gazdasági vagy éppen politikai környezete hogyan befolyásolhatja az objektív valóságról alkotott képünket. Talán ez izgalmasabb is, mint maga a tények megismerése. Ma már egyre több összefüggést vélünk felfedezni, de talán majd csak más idők más perspektíváiból derül ki, mennyiben értelmezzük helyesen ezeket. Lehet, hogy nem csak a kutatási módszereinket kellene továbbfejlesztenünk, hanem a megismerés etikáját is? Amire ez a könyv megtanít, az a meglévő tudásunk iránti alázat.
Bartók Blanka, éghajlatkutató

A klíma és az ember kölcsönhatása és ennek értelmezése a kezdetektől napjainkig kíséri sorsunkat az özönvíztől a kipufogógázokig. A szerző végigvezet történelmünkön: változó tények és megfigyelések, furcsa gondolatok és elméletek, félelmek, grandiózus tervek és víziók a klímáról. A tőle megszokott szakmai alapossággal és érdekességek felvillantásával mutatja be, mi volt és hogyan éltük meg, de a gondolkodásra serkentett olvasó már azt is sejti, hogy mi várható.
Kovács Zoltán Csongor, a Zöld Erdély Egyesület elnöke

A borítóra kattintva beleolvashatsz a kötetbe: http://koinonia.ro/?konyv=6162
Lucian Boia könyvei megvásárolhatóak a Koinónia kiadó standjánál a Csíkszeredai vásár ideje alatt.