Concert de colinde bizantine - Grupul Psaltic "Anastasios"


Data și ora:
Gazdă:
Biserica Ortodoxå Cålimånel, România

Despre

Grupul Psaltic ANASTASIOS a fost înființat in luna noiembrie a anului 2012.
Din Dragostea lui Dumnezeu și cu Purtarea de grija a Maicii Domnului în luna noiembrie a anului 2012, in Municipiul Tirgu Mures câțiva tineri iubitori de muzică bisericească dau naștere Grupului Psaltic Anastasios.
Dragostea față de Hristos și de Mireasa Lui Biserica, a facut ca in jurul fondatorului și dirijorului acestui grup, in persoana tânărului student la medicina pe atunci, actual medic neurochirurg, Iustinian Ioachim Simion, să se alature intr-un timp foarte scurt, mulți tineri dornici să laude pe Dumnezeu și în acelasi timp sa promoveze și să readucă pe tărâmul batranului și mult prigonitului Ardeal, muzica sufletului, cea cantata de ingeri în ceruri-muzica psaltica.
In prezent, Grupul Psaltic Anastasios își desfășoară activitatea pe cuprinsul Eparhiilor din Ardeal, avand 2 filiale: Targu Mures- dirijor Protopsalt Teodor Simion și Cluj Napoca- dirijor Protopsalt Dr. Iustinian Ioachim Simion
Grupul Psaltic Anastasios își dorește să laude in cantare pe Dumnezeu, pe Maica Domnului și pe toți sfinții, impodobind slujbele bisericesti în special în bisericile din Ardeal dar și în restul țării și strainatate.