Góbé farsang Székelyudvarhelyen


Data și ora:
Gazdă:
Strada Tamási Áron 15, Odorheiu Secuiesc 535600, Románia

Despre

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Góbé farsang című előadását mutatja be az udvarhelyi közönségnek. Az előadás helyszíne, Tomcsa Sándor színház nagyterme. 

Közreműködik a Kedves Zenekar.

Jegyek: 15 lej – teljes értékű jegy.
10,00 lej – kedvezményes jegy diákoknak és nyugdíjasoknak.
Előzetes jegyfoglalás a zsomboriildiko@yahoo.com e-mail címen.
Jegyvásárlás a Tomcsa Sándor színház jegypénztárában, február 14-től a következő időpontokban:
11.00-14.00
15.00-17.00
Valamint az előadás napján előadás előtt egy órával.

A téli ünnepkör bensőséges adventi szakaszát a farsangi tombolás ideje váltja fel. Ekkor – vízkereszt után - a világ tótágast áll, minden és mindenki átlényegül vagy kivetkőzik magából megidézve a kigúnyolásra, kifigurázásra érdemes jelenségeket. A népi hagyomány eleven, tovább él, a farsangi jelenetek a közelmúlt eseményeire válaszolnak, a közélet visszásságait is kipellengérezve.
A Hargita Együttes Góbé farsang című előadása bőven merít a néphagyomány téli szokásaiból, és saját szájíze szerint fűszerezve azokat kívánja bemutatni, hogy az ünnepek a lélek megtisztulásának, a szív megkönnyítésének lehetőségei.

Rendező koreográfus: Orza Călin
Zenei szerkesztő: Román Hunor, Szabó Lóránd

Mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében tisztelettel kérjük, hogy szíveskedjenek betartani a járványügyi előírásokat.
A szájmaszk viselése kötelező az előadás alatt.
A 37,3 Celsius-fok fölötti testhőmérséklettel rendelkező nézőinket nem áll módunkban beengedni a nézőtérre. A helyek száma korlátozott!