Expoziția itinerantă a atelierului de țesut Etti

Zilele Județului Harghita

Data și ora:
Gazdă:
Sândominic 537275, Romania

Despre

Expoziția itinerantă a atelierului de țesut Etti
Sâmbătă, 22 mai 2021, ora 19.00
Sândominic, Casa de cultură
 
În data de sâmbătă, 22 mai, de la ora 19.00, în Casa de cultură din Sândominic va avea loc vernisajul expoziției itinerante cu lucrările textile ale artistei Eszter Antal. Expoziția conține rochițe, cămăși, bluze pentru femei, bărbați și copii, cât și alte obiecte de uz personal realizate din materiale naturale țesute de Eszter. 
Expoziția poate fi vizitată până în data de duminică, 23 mai, ora 14.00.
 
Eszter Antal s-a născut la Miercurea Ciuc, în anul 1995, și a urmat studiile primare și liceul la Școala și Liceul de Artă „Nagy István”, unde a făcut cunoștință cu diferite tehnici de artă plastică și a ales să se îndrepte către arta textilă. După absolvire, a urmat cursurile Facultății de Litere și Artă a Universității Creștine Partium, rămânând fidelă artei textile, aflate în centrul atenției și interesului său. A urmat cursurile de țesut pânză ale Școlii de meșteșuguri populare „Nádudvari Népi Kézműves Szakközépiskola“, cu profesoara Teréz Galánfiné Schmidt. De cinci ani, țese activ și creează pânză fină, din care realizează la cerere textile de apartament, îmbăcăminte pentru femei, bărbați și copii, precum și obiecte de uz personal. 
Țesăturile lui Eszter oglindesc studiile sale anterioare de artist plastic, tehnica tradițională de a crea pânză fiind astfel înfățișată dintr-o perspectivă modernă a artistului plastic.
 
Organizatorii își rezervă dreptul de a efectua modificări în program! Schimbarea situației pandemice poate afecta derularea programelor. Participanții sunt rugați să respecte regulile sanitare în vigoare legate de pandemie.
 
Organizatori: Centrul Cultural Județean Harghita, Consiliul Județean Harghita, Primăria Sândominic
 
https://www.facebook.com/megyenapok