Első Vándor láss! túra

Divertisment

Data și ora:
Gazdă:

Str. Pictor Nagy Imre, nr. 140, Csikszereda, Romania, 530122

Despre

A Erdélyi Kárpát-Egyesület Csíkszéki osztálya újabb túrára hív benneteket, ezúttal egy túrasorozat veszi kezdetét, amely során egy-egy hadtörténelmi, irodalomtörténeti vagy másmilyen kultúrtörténeti téma ötvöződik a gyalogtúrákkal.
Olvassuk a tájat mint egy elbeszélést és ne csak a szines leveleket, csodálatos kilátást érzékeljük, hanem idézzük fel a múltban itt történteket, az itt élt, itt járt emberek cselekedeteit , nyomait.
Az eslő ilyen gyalogtúrára vasárnap, október 10-én kerül sor és témája: A szalárdi völgyzár (II.világháború)
Először a szalárdi völgyzár nyomait keressük, majd miután a Szerecsen sziklákról lenéztünk az őszi szinekben pompázó Maros völgyre, átgyalogolunk az Andrenyásza patak völgyébe, a kb. ötmillió éve vulkáni eredetű üledékes kőzetbe ágyazódott fák nyomán keletkezett fatörzsbarlangokig.
A túra hossza kb. 12 km de kb.750 m szint fel és 750 m szint le
Nehézségi fok: közepes túra, a kevés nehézséget a viszonylag meredek emelkedő és ereszkedő rész jelenti, szükséges a megfelelő felszerelés, túrabakancs , szélkabát, ivóviz stb.
Útvonal : DN15 (a csorgós parkoló, Szalárdtelep/Sălard és Andrenyászatelep/Andreneasa között)- Szalárdi völgyzár (Árpád vonal bunkerei)- Szerecsen szikla kilátó-Andreneasa patak völgye, Casoaia lui Ladas fatörzsbarlang
Indulás: október 10-én vasárnap 7 órakor a Penny áruház parkolójából.
Túravezető: Kedves Zsuzsanna és Kedves Ferenc tel. 0744 795186