Dineu cu prosti


Data și ora:
Gazdă:

Strada Eroilor, Toplița 535700, Romania

Despre

SPECTACOL ANIVERSAR - 5 Ani de LUDICUS

"Dineu cu proști" este o comedie cultă, scrisă cu multă măiestrie de către dramaturgul și regizorul francez Francis Veber. Dincolo de situațiile ce provoacă râsul, de dialogurile explozive și de mișcările comice, piesei nu-i lipsește consistența psihologică.

În fiecare miercuri seara, cei mai importanți oameni de afaceri din Paris se întâlnesc pentru un dineu cu proști. Fiecare dintre ei, după ce a scotocit după cel mai "prost dintre proști", după ce i-a întocmit dosarul, își aduce exemplarul la întâlnire.
Schema e simplă. Acum, cine crede că mergând la piesă va asista la o cină delicioasă, uită că piesa de teatru nu se simte bine până când nu are o ruptură de nivel. De data aceasta, ruptura de nivel era cât pe ce să fie de coloană, pentru că editorul Pierre Brochant, în sufrageria căruia ne aflăm, suferă de o criză de sciatică. Doctorul decretează: fără dineu. Dar ce să te faci când prostul tău e deja pe drum?
Odată ajuns la reședința editorului, gafele lui François Pignon curg șuvoi, cu seninătate și inocență, provocând cele mai hilare, spumoase și tragi-comice întâmplări.
Însă în spatele amuzamentului, în comedie se înfinge câte o suliță de tragic. Astfel încât, după ce ați râs timp de o oră și jumătate, vă vor trece fiori pe șira spinării când François rostește cu lacrimile în gât: "Să vă gândiți de 1.000 de ori înainte de a spune despre cineva că este prost!".
Premiera piesei sub egida Teatrului "Ludicus" Toplița a avut loc în data de 3 Aprilie 2019.

REGIA ARTISTICĂ: Buzilă Daniela
Regia tehnică, traducerea și adaptarea: Bordea David

Distribuția:
MATEI STRAIA | DAVID BORDEA | LORENA COTFAS | MARA HAJA | VIOREL MOLDOVAN | ALEXANDRU BACIU | MARCEL STOIAN

MIERCURI, 18 SEPTEMBRIE 2019
Ora 19:00
Casa de Cultură a Municipiului Toplița

INTRAREA se face pe baza unor BILETE GRATUITE ce pot fi procurate de la Centrul Național de Informare Turistică Toplița (zilnic, orele 10-17), online sau înainte de începerea reprezentației!

Din respect pentru actori și pentru spectatori, accesul în sala de spectacole NU mai este permis după începerea reprezentației!
Spectacol INTERZIS MINORILOR cu vârsta sub 12 ani!

Fotografii