Cupa Călimani la Alergare Montană

Eveniment sportiv

Data și ora:
Gazdă:
47°02'35. 25°18'43., Lomas FN, Toplița 535700, România

Despre

Asociația Salvamont Toplița Căliman vă invită la a doua ediție a concursului de alergare "Cupa Călimani la alergare montană" care va avea startul de la @Cabana Lomas în data de 14 septembrie 2019.

Pentru ca experiența să fie memorabilă și la această ediție, vom avea două curse: semimaraton aproximativ 21 de km, cu 1100 m diferență de nivel, ceea ce va fi o provocare pentru cei cu experiență în alergare și cross - 7 km, cu 300 m diferență de nivel, accesibilă și pentru cei mai puțin pregătiți însă dornici să exploreze muntele.

Am încercat să cuprindem în cele două trasee, pe care se vor desfășoară cursele, zonele cele mai sălbatice și spectaculoase din zonă astfel că veți fi purtați pe poteci marcate cât și pe unele neamenajate. Înscrierile se fac la link-ul următor: https://cupacalimani.ro , taxa de înscriere: 80 lei pentru semimaraton și 50 lei pentru cursa scurtă.

Cum ajungi la Cabana Lomaș?

Din Toplița, pe DN15, se pornește înspre Borsec până la Monumentul Eroilor Toplița (8km), de unde se intră pe drumul forestier ce duce la cabană. Mai departe se urmărește marcajul cruce roșie, după 8km, ajungeți la intersecția cu drumul forestier Voievodeasa și continuați pe drumul din stânga.

ATENȚIE, de aici urmăriți marcajul cruce albastră iar după 1 km ajungeți la Schitul Tuturor Sfinților, de aici țineți tot stânga pe cruce albastră și mai mergeți încă 3 km până la cabana Lomaș. Drumul este accesibil cu aproape orice tip de autoturism iar pentru cei care sosesc cu trenul în Toplița: din central orașului se pot lua curse locale sau taxi-uri până la Monumentul Eroilor Toplița.

Vă așteptăm să descoperiți sălbăticia neatinsă a Călimanilor pe un traseu ce pleacă de la Cabana Lomaş (1000m) și urcă pe Valea Lomăşiţei până pe Vf. Reţiţis (2021m) apoi coboară pe poteci ascunse înapoi la cabană.

După cum v-am obișnuit, și la competiția de schi de tură, la finish vă așteptăm cu un gulyas delicios și un party în poiană.

Inscrieri: https://cupacalimani.ro/inscriere/#inscriere

Organizator: Salvamont Toplița Călimani
Eveniment organizat cu sprijinul Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo al Consiliului Judetean Harghita și al Primăriei Municipiului Toplița

Fotografii