Bertóti Johanna: Almából ki, körtébe be | Könyvbemutató

Lansare de carte

Data și ora:
Gazdă:
Sala Sporturilor, Strada Stadion, Miercurea Ciuc 530003, Romania

Despre

Szeretettel várunk minden kicsit és nagyot Bertóti Johanna gyermekverses kötetének zenés bemutatójára. A szerzővel Kányádi Szilárd beszélget.
 Színpad
 Szeptember 18., szombat, 12 óra

Ha hiszitek, ha nem, a zene sok mindent kihoz az emberből. Ceruzát, világbékét, titkos fogadalmakat. Bajuszt, madarat, ciklont, orkánt. Csigát, hernyót, sárkányt, kukacot, kaméleont és szalamandrát. Addig dúdoltat benneteket, amíg japánok nőnek a japánkertben. Megmutatja, hol lakik a csend, hogyan csattog a szellőolló, milyen a sapkalap. Legszebben pedig Bertóti Johanna hangján szól. Hallgassátok!
László Noémi

Bertóti Johanna versei mozgásba lendítenek. Lehet, hogy kijövünk egy almából, és máris bemegyünk egy körtébe, de valamilyen varázslat folytán akár az is megtörténhet, hogy egy almába megyünk be, és egy körtéből jövünk ki, hiszen ezekben a versekben mindig van valamilyen váratlan csavar, nyelvi játék, szokatlan otthonosság. Hangzós, zenés, szerethető versek ezek, egy olyan szerzőtől, aki a legnagyobb természetességgel tud ráhangolódni a gyerekek világára, hiszen minden versében ott érezhető a játék szeretete.
Balázs Imre József

A borítóra kattintva beleolvashatsz a kötetbe: http://www.koinonia.ro/?konyv=6112&kategoria=1
Bertóti Johanna könyve megvásárolható a Koinónia kiadó standjánál a Csíkszeredai vásár ideje alatt.